Категории

Сините планини

Сините планини в Австралия са едно от най-красивите кътчета на планетата. Те носят името си от синкавата мъгла, която нежно обхваща гористите им зелени хълмове. Местността около тях обединява седем национални парка, а планината е Сините планини се намират в областа Ню Саут Уелс,на 120кмзападно от Сидни.аст от Световното наследство на ЮНЕСКО.

Сините планини в Австралия

Сините планини се простират недалеч от космополитния Сидни и южно от великолепния Мелбърн. Ако сте любители на природата, можете да съчетаете посещението си на мегаполисите с авантюристична планинска разходка в едно от най-живописните кътчета в света.Те са красива и величествена природна местност в страната. Част са от големия водораздел, който отделя източната част на континента и се простира на юг от Мелбърн и на север до Кернс. Сините планини са атрактивна туристическа дестинация за любителите на планинските изживявания, предимството на района е, че се намира доста близо до столицата Сидни.Сините планини се намират в областа Ню Саут Уелс.Гледка към Сините планини в АвстралияИмето им идва от синкавата мъгла, която редовно се разстила над гористите местности и която се стели както по планината, така и по небето. Въпреки че не са толкова високи, планините край австралийската столица дълго време са били непристъпни и непокорени. През 1813 г. алпинистите Лоусън, Блаксланд иУентуърт тръгват обаче не към долините, а по билата и експедицията им се оказва успешна, защото най-накрая успяват да открият маршрут през планинските хълмове. След експедицията западните долини започват да се заселват. Преди европейците да заселят тези хълмисти места, те вече са били обитавани от хилядолетия. Доказателства за това се крият на доста места тук, като в т. нар. червена планина и около скала край селището Шелтър са запазени много стенни рисунки на възрастни и деца.Те са част от Голямата вододелна планина,простираща се почти по цялата дължина на тихоокеанското крайбрежие на Австралия.Всъщност това дори не са планини,а необятна висока равнина от пясъчник.Сините планини са още и възхитителен развлекателен комплекс от 26 градчета,които предлагат всичко-от старинни предмети до разходки в буша(така по тези географски ширини хората наричат горите си).На запад от Трите сестри се намират други две от забележителностите на комплекса:“Сийник скайуей“-единствената разходка с гондоли в Австралия,на 300м.над каньона.
Пейзаж от Сините планини в Австралия

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
96% от продадените свещи са били купени от жени.
Facebook
Чудесата на света – видео