Категории

Амазонската джунгла

Девствените гори на амазония

Тропическите гори на Амазонка, които са известни също като джунглата на Амазонка се намират в Южна Америка и са разположени около най – пълноводната река в света – Амазонка. По – голямата част от горите се намират в Бразилия, Перу и в други страни като Венецуела, Колумбия, Френска Гвиана, Еквадор, Боливия, Гвиана и Суринам. Амазонските тропически гори са най – големите в света и обхващат половината от всички тропическите гори. Според историците Амазонската джунгла е създадена преди милиони години, когато река Амазонка е променила посоката си на течение от Запад на Изток.
Амазонската джунгла се смята за много силно и загадъчно място, съдържащо огромно разнообразие от животински видове, като бозайници, риби, птици, влечуги, земноводни и др. Много фармацевтични компании изпълняват различни проекти в джунглата, изследват различни растения.

Топическите гори около река Амазонка
В днешно време много от природозащитниците са притеснени, поради унищожаването и загубата на биологичното разнообразие в джунглите на Амазонка. Най – голямата заплаха за биологичното разнообразие е човекът. Населените места се увеличават с бързи темпове. В резултат от селскостопански дейности голяма част от горите са унищожени.

Тигърпе позира в Амазонската джунглаРазлични животински видове в джунглатаОтовна змия в Амазонската джунгла

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
Най-често срещаното име в света е Мохамед.
Facebook