Категории

Водопадите Игуасy

Спиращите дъха водопади Игуасу

Водопадите Игуасу се намират на границата между Аржентина и Бразилия. За откривател на водопадите се смята испанеца – конквисдатор Алвар Нуньес Кабеса де Вака през 1541г. След това е преоткрит от Боселие през 19 век.
Водопадите Игуасу са 275 на брой,  с обща дължина 2.7 км., които са създадени от река Игуасу и Парана.  Някои от водопадите са високи над 800 метра. Въпреки това от всички най – впечатляващ е  Дяволското гърло, който има У-образна форма. Висока е 82 м., 150 метра е широчината, а дължината му е 700 метра. Гледката на водопада „спира“ дъха. Две-трети от общата дължина на водопадите се намират в аржентинската провинция Парана.

Гледката на водопада е фантастична
Водопадите Игуасу са един от най – посещаваните места в Южна Америка. Около 10 дена са необходими на човек, за да разгледа всичките водопади, тъй като са неравномерно разпределени между двете страни. Нито една дума или снимка не може да опише истинската красота на водопадите. Един поглед е достатъчен, за да се влюбим в тази природна красота. Туристите могат да стигнат до водопадите от бразилска или аржентинска провинция. Националните паркове на Бразилия и Аржентина са в списъка на Юнеско за световно природно културно наследство.

Приказната красота на ИгуасуВодопадите игуасу са един от най посещаваните места в Южна Америка

Вижте на картата:


Вижте по-голяма карта

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
Най-редкият вид диамант е зеленият.
Facebook