Категории

Вашингтонски монумент

Вашингтонският монумент е висок бял обелиск в близост до западната част на парка Националния мол във Вашингтон, окръг Колумбия. Той е построен по случай годишнина от рождението на Джордж Вашингтон – първият президент на Съединените щати. Това е най-високата каменна постройка в света – 169.294 m.
Изграден е от мрамор, гранит и пясъчник. Започнат е през 1848 г., но тъй като Американската гражданска война започва наскоро след това, е завършен чак през 1884 година. След войната при строителството е бил използван друг вид пясъчник; поради това на около половината височина може да се забележи промяна в цвета на паметника.
Посетителите на Вашингтон могат да видят вътрешността на паметника. Има асансьор до върха му. От върха могат да бъдат видени Националния мол, Белият дом, Капитолия на САЩ и паметника на Ейбрахам Линкълн.

Вашингтонски монумент

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
21% от хората не си оправят леглото сутрин.
Facebook