Категории

Водопадите Виктория

Птичи поглед над водопада ВикторияВодопадите Виктория са едни от най – впечатляващите природни чудеса на света, които привличат туристи от цял свят. Намират се между държавите Замбия и Зимбабве на река Замбези. Виктория е най – големият водопад в целия свят. Смята се за един от най – големите природни забележителности на Африка.
Първият европеец, който видял водопада е Дейвид Ливингстън през 1855г. Нарекъл го е „Виктория“, в чест на английската кралица. Виктория е два пъти по широка и дълбока от Ниагарския водопад. Виктория и площта около нея е национален парк. Включен е в списъка на Юнеско за световно природно и културно наследство.
Водопадите виктория са една от най – известните туристически дестинации в Южна Африка. Привличат туристи от цял свят. Особено подходящи е за хората, които искат да практикуват рафтинг по течението на река Замбези и за любителите на бънджи скокове.

Тонове вода падат всяка секунда от десетки метра височинаВнушителна гледка към водопада.Виктория - най - големият водопад в света.

Вижте на картата:


Вижте по-голяма карта

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
Медузата Turritopsis nutricula е единственото безсмъртно същество в света.Мекотелото се подмладява чрез процеса трансдиференциация, в който клетките се превръщат от един тип в друг. Клетките обикновено сменят ролите си, когато части от един орган регенерират.
Facebook
Чудесата на света – видео