Категории

Нгоронгоро

Кратерът Нгоронгоро

Нгоронгоро е кратер на угаснал вулкан или по-точно калдера, намираща се в областта на национален парк Серенгети в северната част на Танзания. Простира се на 8300 квадратни километра и е смесица от  археология, хора и дивата природа. Кратерът Нгоронгоро е един от най – красивите природни чудеса на света и може да се приеме за осмото чудо на света. Кратерът е само на няколко часа път от град Аруша, който е разположен в долната част на планината Меру.

Гледка от Нгоронгоро

Нгоронгоро е световно наследство, през 1959г. е обявен за защитена местност. Кратерът е почти на 3 милиона години и сега се счита за „Едемската градина“ на Африка. Преди изригването му (преди 2 милиона години) Нгоронгоро е бил един от най – високите планини в света.

Носорози се подушват в Нгоронгоро
Дивият живот в Нгоронгоро не спира да удивлява туристите. Тук се срещат най – различни животни като: зебри, антилопи, лъвове, носорози, газели, слонове и много други. Предполага се, че в Нгоронгоро има около 30000 хиляди различни видове. Те са защитени от стръмните стени на кратера. Има също и много естествени езера. Хората са построили селища около кратера, които се радват на изключително внимание от страна на туристите.

Малки тигърчета играят в Нгоронгоро

Вижте на картата:


Вижте по-голяма карта

 

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
Двамата най - богари мъже в света имат повече пари от общия брутен вътрешен продукт на 45-те най - бедни страни.
Facebook