Категории

Храмът в Карнак

Колоните в религиозния храм в Карнак

Карнак е името на малко село в Египет. Селото се намира на 2,5 километра от Луксор. Това което прави селото толкова известно е древният религиозен комплекс. Всеки фараон е строял повече от предишния, така постепенно Карнах се е превърнал в огромен религиозен комплекс. Тъй като всеки фараон е оставял по нещо строежът му е продължил около 2000 години. Храмът в Карнак ни предоставя важна информация за египетската история и за митологията.

В храма може да се намерят следи на повечето фараони, които са управлявали тези земи. При проведените археологическите разкопки са направени важни открития. В Хипостилната зала има 134 колони с йероглифи, над 450 статуи и 10 сфинкса. Храмът в Карнак е най – големият религиозен храм в Египет, а може би и в света. Откритият музей е най – посещаваното антично място в Египет след прирамидите в Гиза.

Религиозният комплекс в Карнак е един от най - посещаваните места в Египет

Птичи поглед над Карнак и околността му.

Йероглифи по стените на храма в Карнак

Басейн в храма Карнак

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
8% от хората имат допълнително ребро.
Facebook
Чудесата на света – видео