Категории

Храмът на Лотоса

Храмът на лотоса се намира в сърцето на столицата на Индия -Ню Делхи.Построен едва през 1986г. от Фариборз Сахба.

Този божествен храм е заобиколен от девет езера- символизиращи деветте главни  религии по света, а гледка от горе е просто смазваща и поразително красива.Превърнал се в един от най- посещаваните места за отдих ,той се посещава от хиляди туристи от страната , както и извън нея.Със своята забележителна архитектура с форма на полуразгърнат  лотос храмът е смайвал стотици хора. Храмът е отворен за всеки независимо от религията,която изповядва.

Когато влезете в храма си събувате обувките ,сядате и се наслаждавате на спокойствието,мира и тишината,защото едва ли  другаде ще отидете на толкова толерантно място събрало религии от всички краища на света.

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
Най - високият връх е Еверест - 8850 м. Втората по височина точка на Земята е К2. 8611-метровия К2, наричан 'Дивата планина' с сред най - смъртоносните върхове със 77 загинали алпинисти.
Facebook