Категории

Сградата на парламента и Елизабет тауър

Биг Бен

Сградата на парламента е разположена в Уестминстърския дворец – поразителна с красотата си сграда, разположена на брега на река Темза.

Двете камари на Британския парламент – Камарата на общините и Камарата на лордовете, заседават в двореца Уестминстър от около 1550 г. Дворецът е построен на това място преди около 1000 години, но повечето от това, което виждаме днес датира от средата на 19-ти век, когато дворецът е бил възстановен след пожарът от 1834 г., унищожил средновековните сгради. Най-старата част на двореца е Уестминстър Хол, построен между 1097 и 1099 от Уилям Руфъс. Хенри VIII е последният монарх, който е живял в Уестминстър до 1512г.

Жителите на Великобритания могат да присъстват на дебатите в парламента, да гледат заседанията, да правят обиколка из сградата на парламента и да се качат на часовниковата кула Елизабет тауър.

Биг Бен

Елизабет тауър се извисява на 96 метра височина в небето над Уестминстър и е открит за обиколки за жителите на Великобритания. Кулата има 393 стъпала до върха и е най-високата кула с часовников механизъм. Циферблатът е с диаметър 7 метра, а самият часовник е на 55 метра над земята. На всеки от четирите циферблата са изписани думите: „Domine salvam fac Reginam nostram Victoriam Primam“, което означава: „Боже, пази нашата кралица

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
Кралската Кобра е най-голямата от всички отровни змии и може да достигне дължина от над 4 метра.
Facebook