Категории

Тауър Бридж

Тауър Бридж – мостът над Темза, станал символ на Лондон, се намира в близост до лондонската кула, от където идва и неговото име.

ТауърТауър Бридж
Мостът датира от 1894 и е проектиран от сър Хорас Джоунс. След като той умира, работата е поета от Джордж Даниел Стивънсън. Цената за изграждането на Тауър Бридж е възлязла на един милион лири, голяма за времето си цена, която е била платена от данъци и такси на живущите в Лондон.

Около 70,000 тона бетон са използвани за изграждане на основите на моста, а на строежа са работили 400 мъже. Мостът се състои от две кули, които са свързани с две хоризонтални пътеки. Мостът е подвижен и двете крила могат да се повдигат до ъгъл от 83 градуса, за да преминават по-големи кораби. Сегашният му цвят датира от 1977 г., когато е боядисан в червено, бяло и синьо по случай юбилея на кралицата. Обновяването на пешеходната пътека е завършено в средата на 2009 г. В рамките на проекта е инсталирана нова система за осветление, подходяща за новите функции на зоната, която се използва за изложби и други събития.
Най-близката до моста метростанция на лондонското метро е станция Тауър Хил.
Тауър Бридж е зашеметяваща забележителност в Лондон. Човек не може да не се впечатли от дизайна и красотата му. Тауър Бридж има собствен музей, в който е изложена историята на моста. Цената за вход е 6 паунда.

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
В Перу има повече пирамиди от колкото в Египет.
Facebook