Категории

Къщи за гости в България

kyshta-za-gosti

Къщите за гости са все по търсен тип настаняване в България. Това е така, защото те предлагат не по-лоши условия от хотелите, но за сметка на това цените им са доста по достъпни. Къщи за гости могат да се намерят в почти всички дестинации в България, като по-голям избор има в малките планински курорти, както и в селата.

Какво предлага една къща за гости? Важно условие е да има общо помещение, където да може да празнува групата. То обикновено се намира на първия етаж на имота. На следващите етажи са разположени стаите, като всяка една би трябвало да има самостоятелна баня. Те могат да се наемат по отделно от по малко на брой туристи, а ако групата е по-голяма и отговаря на капацитета на къщата, може да се наеме и цялата къща. По отношение на храната, къщите за гости предлагат условия за готвене и хранене, както и възможност домакините да приготвят вечеря, обяд или закуска на туристите. Това е често срещана практика, тъй като обикновено собствениците на къщата живеят или на някой от етажите или в непосредствена близост до имота. Голяма част от къщите за гости приемат и хора с домашни любимци, което е рядко явление при хотелите.

Къщите за гости често са предпочитани и от семейства с деца, за които дори един добре поддържан и обезопасен двор е достатъчен, за да се чувстват комфортно по време на почивката с родителите си.

По отношение на цените, една двойна стая в къща за гости на село може да струва от 20 до 50 лева в зависимост от условията, които предлага, както и от сезона. Това прави от 10 до 25 лева на легло в най-активния туристически период. Разгледайте голям избор от къщи за гости в България на сайта BgVakancia.com.

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
Крокодилите са отговорни за над 1,000 смъртни случая всяка година по бреговете на река Нил.
Facebook