Категории

Борса

Най-римският град в Сирия е Борса,който е известен най-вече с почти изцяло запазения античен театър.В града могат да се видят  паметници от византийско време и от управлението нa Халифата.Била някога столица на римската империя на  арабска територия. Това е един от най-запазените амфитеатри в света, изграден от черен камък,  характерен за тази област, южно от Дамаск.

bosra_amphiteater

Босра е първият град на Набатейската държава, завладяна от Корнелий Палма, генерал на император Траян.

Syria_bosra_theater

Днес Босра е популярна туристическа дестинация сред почитателите на историческа култура, но най-вече заради отлично запазения Римски амфитеатър. Той се счита за един от най-добре запазените в цял свят, който и до днес активно се използва. Благодарение на отличната си акустика Римският театър е място, където гастролират музиканти и диригенти от цял свят. Римският театър е с капацитет от 15 000 души, като има 37 реда седящи места. Дължината на театъра е 100 метра, което заедно с капацитета му го прави един от най-големите театри на открито в света, които все още се използват за постановки.

syria rome amphitheatre

Римският театър  има  катакомби, които могат да поберат хиляди души. Това се дължи на факта, че дълго време структурата се е използвала и като военно убежище, и като място за забавления.

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
Щраусът може да надбяга кон.
Facebook
Чудесата на света – видео