Категории

Кападокия

Кападокия

Кападокия се е образувала преди 60 милиона години в резултат от вулканични изригвания. В продължение на милиони години дъждовете и ветровете постепенно са заформили местността.
Човешкото присъствие датира още от палеолита. Земята в която са живеели хетейците по – късно се е превърнала в една от най – важните центрове на християнството. Къщите и църквите които са издълбани в скалите са служили, като прикритие за християните, които са бягали от Римската империя.

Издълбани къщи в скалите

Областта Кападокия се намира между Невшехир,Кършехир,Ниде,Аксарай и Кайсери.
В Кападокия историята и природата се сливат в едно. Географските процеси са създали приказните комини, в които хората са издълбали къщи и църкви. Писмената история на Кападокия е запонала с хетейците. Кападокиа е е една от най – важните кръстовища за пътя на коприната.

Скалният град Кападокия

През 12 век пр. Хр. започва разпадането на империята не хетите и настъпва „тъмен“ период за областта. Това продължава до 6 век пр. Хр., до нахлуването на персийската империя. Името Кападокия на персийски означава „Земя на красивите коне“. През 332г. пр. Хр. Александър Македонски побеждава персийците, но среща голяма съпротива. През този период се създава кралство Кападикия. Към края на 3 век пр. Хр. е започнало да се усеща влиянието на Римската империя. През 17г. след н.е когато е починал последният крал Кападокия става част от Римската империя.Кападокия - Земя на красивите коне

Разходка с балонче в КападокияИздълбани помещения за гълъбите в КападокияВечер в Кападокия

Вижте на картата:


Вижте по-голяма карта

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
21% от хората не си оправят леглото сутрин.
Facebook
Чудесата на света – видео