Категории

Остров Бали

Остров Бали се намира в Индонезия, разположен е на запад от островите Лезер Сунда, които са разположени между Ява и Ломбок. Ява е на запад, а Ломбок е в източната част на Индонезия. В Индонезия има над 17 хил. острови, с население от над 200 милиона. Има също и над 400 вулкани, от които 70 от тях са активни. Английският език се използва само за търговски цели. По – голямата част от населението са мюслюмани, следват ги християни,будисти и индуси.
Бали е най – комерсиалното място в цялата Индонезия, тъй като е атракция за много туристи. Известна е с красивите си оризови тераси, храмове, изкуства, танци, рисуване и музика. За първи път хора са се настанили в Бали около 200г. пр. Хр. Те първоначално са мигрирали от Тайван.


Културата на Бали е много повлияна от Индия, т.е от индуската и китайската култура. Бали се смята за място, пълно със забавления, удоволствия, изненади и има мистериозно минало. Туристи от цял свят посещават това място, за да опознаят  културата им, природната красота и изкуството им.
Ако сте от тези, които искат да отидат на далечна екскурция, Бали трябва да е една от вашите дестинациите. В Бали няма релсови пътища. Целият остров е ограден от коралови рифове. Плажовете, които са на юг са от бял пясък, докато тези на север са от черен пясък.

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
80% от хората на възраст над 100 години са жени.
Facebook
Чудесата на света – видео