Категории

Бъкингамският Дворец

Бъкингамският дворец е официалната резиденция на британския монарх в Лондон ,разположен в района Уестминстър и се използва за посрещане на официални държавни гости, церемониални и официални поводи на кралското семейство.Бъкингамския дом официално е станал кралски дворец  след кралица Виктория през 1873 година. Последното му разширяване е от края на 19 век началото на 20 век. което  включва  и източното крило със добре познатия балкон, от който кралското семейтво приветстват народа .

Бъкингамският Дворец

Дворецът се намира между Грийн Парк, Хайд Парк и Сейнт Джеймс Парк. Бъкингамския дворец е  отворен за посетители през август и септември, докато кралицата прави годишното си посещение до Балморал.Дворецът има 19 приемни зали, 52 спални, 188 стаи и 78 бани. По времето на крал Джордж IV дворецът не е имал голяма зала за забавления. Кралица Виктория променя това  и в периода 1853-1855 г. построява най-голямата зала за онези времена в Лондон. Балната зала е дълга 41 метра, широка е 20, а височината й е 15 метра. Тя си остава и досега най-голямата стая в двореца. Открита е през 1856 г. с бал в чест на края на Кримската война. Градината на двореца е разположена върху 16 декара. В нея през пролетта цъфтят прекрасни жълти нарциси. Тук се съхраняват някои от най-големите съкровища на кралското семейство, включително картини и едни от най-добрите френски и английски мебели.Интересна за посещения е  Галерията на кралицата в Бъкингамския дворец. Тя е пространство, посветено на сменящи се изложби на предмети от колекцията на кралското семейство с богати колекции на изкуство и съкровища.Колекцията включва живопис, рисунки и акварели, мебели, керамика, часовници, сребърни изделия, скулптури, бижута, книги и ръкописи, гравюри и карти, оръжия и брони, текстил и други. Само малка част от колекцията се показва в определено време, така че обектите в изложбата непрекъснато се сменят и повторните посещения също са интересни. Церемонията по смяна на стражата се провежда в предната част на Бъкингамския дворец в 11.30 всеки ден през лятото и всеки втори ден през зимата.

Бъкингамският Дворец

Бъкингамският дворец дворец е разположен сред огромен зелен парк, в който има езера, диви птици, катерички и много хора. До двореца води един прав булевард, пресичащ парка и на всеки 50 м. от двете му страни са поставени знамената на Великобритания.

 

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
85% от жените носят грешен размер сутиен.
Facebook
Чудесата на света – видео