Категории

Миланската катедрала

Фантастичната готическа Миланската катедрала се намира на централния площад Пиаца дел Дуомои и е една от най-високите сгради в света, достигаща височина от 108,5 м.

Миланската катедрала в град Милано - ИталияПостроена е на мястото на древна катедрала от V в., която е била частично разрушена от пожар през 1075г. Строителството на сегашната катедрала започва в 1386 г. и е завършено окончателно едва през 1805 г. Първите архитекти на катедралата са Марко Солари и Джовани Солари да Карона. Тук е коронясан Наполеон Бонапарт за крал на Италия.

Миланската катедрала отвътре

Уникалната Миланска катедрала

Катедралата е изградена от бял мрамор и съдържа елементи от различните стилове – от готиката през барока и нео-класиката до нео-готиката. Върху нея има 3400 статуи. На върха на най-високата стрела  е поставена позлатена статуя на Мадоната. От покрива на катедралата се открива гледка към целия град.

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
90% от айсберга се намира под водата.
Facebook
Чудесата на света – видео