Категории

Мон Сен Мишел

Великолепният замък Мон Сен Мишел се намира на остров, който е на северното крайбрежие на Франция. Туристите се удивляват когато се приближават към него по дългия километър и половина павиран път, който го свързва с континенталната суша. Много впечатляващи са опасните галопиращи приливи, при които разликата между най-високата точка на прилива и най-ниската точка на отлива достига 15 метра.  При отдръпване на прилива -16 км пясъци се оголват, оставяйки построеното в готически и романски стил, абатство уединено на фона на драматично небе.

Мон Сен Мишел

В един  запазен ръкопис от 10 в.  Авраншския епископ Обер се явил архангел Михаил, докоснал го  по челото и му наредил да построи църква на върха Томб, който се издигал над гората Сиси. Голямо земетресение на следващия ден предизвикало потъване на част от брега  в резултат на което се образували два острова  Сен Мишел и Томбелен.

Мон Сен Мишел

Храмът Мон Сен Мишел е изграден на три етажа съответстващ  на трите степени на духовно усъвършенстване. Най-долният – етапът на материалните потребности, средният – на познанието и науките, и горният – на близостта до Бог.

Мон Сен Мишел

Най-долу са  помещенията за посрещане на поклонници, на втория били посрещани гостите с по-висок ранг. На последния трети етаж се намирала трапезарията на братството, свързана с ограден вътрешен двор, който включвал висяща градина.

Facebook коментари

коментара

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Знаете ли че … ?
Джордж Вашингтон е отглеждал марихуана в градината си.
Facebook